News

  • 15 november 2017
Ontdek alle creatieve werkjes uit de PO-lessen online!

Opening permanente tentoonstelling P.O.

De lessen Plastische Opvoeding leveren elk schooljaar een reeks prachtige werkjes op. Al dat creatieve talent verdient ook een publiek. Naast de jaarlijkse tentoonstelling tijdens de opendeurdag, opent de leerkracht nu ook een permanente tentoonstelling.
  • 25 oktober 2017

Mosselfeest 2017! Iedereen welkom!

Op zaterdag 18 en zondag 19 november nodigen de leerkrachten en de leerlingen van basisschool de KATtensprong en het GO! atheneum KA Tervuren u uit voor het jaarlijks Mosselfeest.
Beroepenbeurs 2016
  • 8 november 2016

Zesdejaars laten zich inspireren!

Hoe maak je een goede studiekeuze na het middelbaar? Het is geen eenvoudige opdracht voor de leerlingen van het 6de jaar. In hun laatste KAT-jaar tracht het leerkrachtenteam hen te inspireren voor de toekomst.
nand.JPG
  • 6 mei 2015

Nand (5HUWE) geselecteerd voor atletiekmeeting in China!

Hoe loop je naar China? Nand Van Roy, Gil Van Roye en Senne Trappeniers trokken op 1 mei hun sportschoenen aan en waagden de sprong tijdens de selectiewedstrijd atletiek voor het internationaal ISF-scholenkampioenschap in China. En jawel, in juni vertegenwoordigt Nand het K.A.
  • 1 september 2017

Nieuw schoolreglement online!

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Om alles vlot te laten verlopen is het belangrijk om onze afspraken grondig te lezen. Goede afspraken leiden immers tot een goede samenwerking.
minibrochure_s.JPG
  • 1 september 2016

Niet te missen afspraken schooljaar 16-17

Net zoals de voorbije jaren pakken we opnieuw uit met een aantal activiteiten die je niet mag missen! Of jij nu (oud-)leerling, (oud-)leerkracht of sympathisant van het GO!-onderwijs bent, voor ieder wat wils: oud-leerlingenavond, toneelavonden en het Mosselfeest!
basenmaximportretdef.jpg
  • 3 mei 2015

K.A.Tervuren naar de ruimte!

Hoe onderzoek je het best de stratosfeer? Door zelf naar de ruimte te trekken uiteraard! Dat dachten ook Maxime Vandenbosch en Bas van Beusekom, leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde in het K.A. Tervuren.
De leerlingenraad in actie voor Bednet
  • 23 december 2016

De leerlingenraad in actie voor Bednet!

Het hart op de juiste plaats, dat kan je wel zeggen van onze leerlingenraad. In december verkochten ze in het kader van 'De Warmste Week' 900 koekjes voor Bednet! Vlak voor de kerstvakantie trokken ze met de opbrengst naar De Schorre in Boom.
terreur_s.jpg
  • 25 november 2015

'Het licht ging uit...' Terreur door de ogen van een leerling

De juiste woorden vinden bij moeilijke situaties is niet altijd gemakkelijk. Ook bij ons op school zijn de leerlingen onder de indruk van de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Een leerling van het 5de jaar schreef haar gevoelens en vragen neer in een pakkende tekst.  
miniatuurfilm.JPG
  • 11 januari 2015

KAT-film: Zo doen wij het!

Een inkijk op de dagelijkse werking van onze school? In dit filmpje getuigen leerlingen en leerkrachten over het KAT! Hoe leergierigheid bij jongeren stimuleren? Zo doen wij het!