News

  • 31 december 2019
LOEP kickoff GO! Atheneum Tervuren

Informatieavond 5de en 6de leerjaar op donderdag 30 januari: schrijf nu in!

De stap naar het secundair onderwijs is een nieuwe en grote stap voor veel jongeren. Een school kiezen is belangrijk omdat de volgende jaren een fundament leggen voor de studiekeuze en het latere (beroeps)leven. Een goede keuze maken is niet gemakkelijk, omdat elke school anders is.
Lezing voor ouders: Sterk onder stress! Hoe ondersteun ik mijn tiener?
  • 29 december 2019

Maak het mee! Lezing voor ouders: 'Sterk onder stress! Hoe ondersteun ik mijn tiener?'

Hoe ondersteun ik mijn tiener? Hoe maak ik mijn tiener 'sterk onder stress'? Het GO! atheneum KA Tervuren nodigt alle ouders van tieners uit voor een inspirerende lezing op donderdag 16 januari.
Succes met de examens
  • 4 december 2019

Examenstress? Onze tips voor ouders!

Examens afleggen is een belangrijke periode in het schooljaar.  Een hele beproeving voor onze leerlingen, maar ook als ouder ontsnap je niet aan de examenstress. Het leerkrachtenteam geeft nog enkele interessante tips voor ouders mee. Hoe kan je jouw kind het best ondersteunen?
Banner Mosselfeest 2019! Iedereen welkom
  • 23 oktober 2019

Mosselfeest 2019! Iedereen welkom!

Op zaterdag 16 en zondag 17 november nodigen de leerkrachten en de leerlingen van basisschool de KATtensprong en het GO! atheneum KA Tervuren u uit voor het jaarlijks Mosselfeest.
aanmelden.school
  • 17 december 2019

Inschrijvingen 1ste jaar in KAT via centraal aanmeldsysteem

Alle secundaire scholen uit de regio werken opnieuw samen om hun inschrijvingen voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) voor schooljaar 2020-2021 via een gemeenschappelijk digitaal aanmeldsysteem te organiseren. Hiermee willen ze netoverstijgend eenzelfde, duidelijke manier van inschrijven inrichten.
Rode Neuzen Dag 2019 in het KAT
  • 25 november 2019

Steun het Rode Neuzen-project van het KAT!

Een speelplaats waar je mag chillen en spelen of gewoon rustig kan worden? Dat is het doel van onze acties in het kader van Rode Neuzendag 2019! Naast de projectdagen waar we inzetten op sterker worden van onze leerlingen, verzamelen we ook geld om onze speelplaats verder te ontwikkelen.
LOEP kickoff GO! Atheneum Tervuren
  • 4 september 2019

Kick-off van LOEP in het eerste jaar!

Aan onderzoek doen, leergierigheid stimuleren en de wereld verkennen staan centraal bij ons op school. Daarom gaan alle eerstejaars vanaf dit schooljaar al onderzoekend op ontdekking tijdens de LOEP-uren!
Vrije ruimte in woonzorgcentrum Zoniën
  • 12 december 2019

Free Podium zet woonzorgcentrum Zoniën in vuur en vlam

Waar jongeren en ouderen samenkomen, is het feest! Of beter nog, zorgen we ervoor dat het feest is! Dat was het idee van onze leerlingen van het 4de jaar die afgelopen trimester kozen voor de module 'Voor anderen' tijdens de vrije ruimte.
KAT-latje: durf hulp zoeken!
  • 24 november 2019

Een KAT-latje voor iedereen!

Leerlingen helpen om mentaal, sociaal en fysiek sterker te staan. Dit zit al jaren in het DNA van onze school. De medewerkers van de leerlingbegeleiding ontwikkelden afgelopen schooljaar het KAT-latje. Met de boodschap 'Durf hulp zoeken' willen zij onze leerlingen aanzetten om de eerste stap te zetten.
minibrochure_s.JPG
  • 2 september 2019

Niet te missen afspraken schooljaar 2019-2020

Net zoals de voorbije jaren pakken we opnieuw uit met een aantal activiteiten die je niet mag missen! Of jij nu (oud-)leerling, (oud-)leerkracht of sympathisant van het GO!-onderwijs bent, voor ieder wat wils: oud-leerlingenavond, toneelavonden en het Mosselfeest!