Free Podium zet woonzorgcentrum Zoniën in vuur en vlam

  • 12 december 2019

Waar jongeren en ouderen samenkomen, is het feest! Of beter nog, zorgen we ervoor dat het feest is! Dat was het idee van onze leerlingen van het 4de jaar die afgelopen trimester kozen voor de module 'Voor anderen' tijdens de vrije ruimte.

Leerlingen laten kennismaken met vrijwilligerswerk. Dat was de voorbije maanden de rode draad tijdens de vrije ruimte 'Voor Anderen'. Onze vierdejaars trokken  wekelijks iedere dinsdagnamiddag naar het woonzorgcentrum 'Zoniën', op een boogscheut van onze school. Daar maakten ze kennis met de bewoners die hen keer op keer enthousiast onthaalden.

Ze leerden elkaar beter kennen en maakten samen plezier. Er werden verhalen uitgewisseld, zowel uit de tijd van toen als van nu. De leerlingen en de bewoners genoten iedere week volop.

De organisatie van het Free Podium was één van die topmiddagen. Onze leerlingen gaven het beste van zichzelf en zorgden voor een middag vol plezier. Aan creativiteit en muzikaliteit geen gebrek! Hartverwarmend, klonk het achteraf!

Vrije ruimte in woonzorgcentrum Zoniën
 

Vrije ruimte in woonzorgcentrum Zoniën

Op school om te leren!
Leerlingen zijn op school om te leren. Leren is echter veel meer dan studeren. Dat staat centraal in de visie van het GO! atheneum KA Tervuren.

Leren is iets nieuws of iets anders doen dan men daarvoor deed. Op die manier zijn onze leerlingen constant aan het leren. Via het aanbieden van keuzemodules in de vrije ruimte aan leerlingen van de 2de en 3de graad ASO wil het GO! Atheneum KA Tervuren zijn leerlingen andere dingen laten leren en liefst ook op een andere manier.

De modules laten leerlingen kennismaken met een aantal thema's waarvan de leerkrachten inschatten dat het hen kan boeien. Op die manier scherpen we de leergierigheid bij onze leerlingen nog verder aan.