Inschrijvingen 1ste jaar in KAT via centraal aanmeldsysteem

  • 17 december 2019

Alle secundaire scholen uit de regio werken opnieuw samen om hun inschrijvingen voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) voor schooljaar 2020-2021 via een gemeenschappelijk digitaal aanmeldsysteem te organiseren. Hiermee willen ze netoverstijgend eenzelfde, duidelijke manier van inschrijven inrichten.

66 scholen uit Vlaams-Brabant en Mechelen bevestigden op dinsdag 17 december dat zij voor de komende inschrijfperiode voor het secundair onderwijs kiezen voor het gezamenlijk digitaal aanmeldsysteem Aanmelden.School. Ouders uit de regio die hun kind voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in het eerste jaar van deze secundaire scholen, moeten hun kampeermateriaal niet boven halen om voor hun kind een stoel te reserveren in hun voorkeurschool. Zij kunnen zich vooraf eenvoudig aanmelden op één centrale website. Met de sterke samenwerking tussen de scholen komt er nu ook een einde aan dubbele inschrijvingen en artificiële wachtlijsten en de bijhorende chaos en stress.

Voor onderwijsregio 'Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem' gaat het over de volgende scholen:

- Heilig-Hartcollege Tervuren;
- Sint-Martinuscollege Overijse;
- ZAVO Secundair Zaventem;
- GITO Tervuren;
- GITO Overijse;
- GO! KA Tervuren;
- GO! KA Zaventem.

Wie zich wil inschrijven voor het eerste jaar secundair in onze school, zal zich eerst moeten aanmelden via http://www.aanmelden.school

Het aanmeldsysteem maakt gebruik van je schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor om de plaatsen toe te wijzen. Broers en zussen van leerlingen en kinderen van personeel van een school hebben voorrang in die specifieke school. Het aanmeldsysteem houdt rekening met deze voorrang.

Door digitaal aan te melden worden beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier verdeeld. Het speelt geen rol wanneer je je precies aanmeldt binnen de aanmeldperiode. Of je je nu de eerste of de laatste dag aanmeldt, elk kind heeft dezelfde kans op de school van hoogste voorkeur.

Het volledige persbericht en het overzicht van de 66 scholen is terug te vinden op de website http://www.aanmelden.school  Hou deze website zeker in de gaten!