Maak het mee! Lezing voor ouders: 'Sterk onder stress! Hoe ondersteun ik mijn tiener?'

  • 29 december 2019

Hoe ondersteun ik mijn tiener? Hoe maak ik mijn tiener 'sterk onder stress'? Het GO! atheneum KA Tervuren nodigt alle ouders van tieners uit voor een inspirerende lezing op donderdag 16 januari.

Tieners krijgen best wel al wat stress te verwerken en als ouder is het niet altijd eenvoudig om hiermee om te gaan. In essentie is stress ook niet iets om je zorgen om te maken, het is de katalysator van ons prestatie- en leervermogen.

Maar wanneer stress te intens en langdurig voorkomt, belemmert het net dat prestatievermogen. Hoe ga je als ouder hiermee om? Hoe ondersteun je je tiener op een manier die ook past bij deze leeftijdsfase?

Tijdens deze lezing krijg je als ouder enerzijds inzicht in de fysiologische processen van stress en hoe dit nu net iets is wat je tiener nodig heeft en mee moet leren omgaan. Anderzijds krijg je als ouder praktische tips en technieken mee, waarmee zelf met wat meer rust en zelfvertrouwen je tiener kan bijstaan.

Aan het woord is dr. Aisha Cortoos, klinisch psycholoog en psychotherapeut bij Brainwise en de Therapeutische Groepspraktijk Overijse.

Afspraak op donderdag 16 januari 2020 om 20 uur in de aula van het GO! atheneum KA Tervuren, H. Boulengerlaan 7, 3080 Tervuren, gratis toegang.

Meer dan leren
Leerlingen tot leren krijgen is een basisdoelstelling van iedere school. Het GO! atheneum KA Tervuren is van mening dat deze basisdoelstelling enkel haalbaar is als het welbevinden van de leerling in orde is. De leerling moet zich immers in eerste instantie goed voelen in zijn vel. Pas dan kan hij tot leren komen.

Vanuit deze visie op leren en zorg wil het GO! atheneum KA Tervuren alle partijen sterker maken: leerkrachten, leerlingen én ouders. Met deze lezing willen we verder inzetten op het bewaken van het welbevinden van onze leerlingen en willen we onze ouders ook sterker maken.